Søk

Ut i verden

Her er litt fra bloggen til Ellinor, som har reist til Tukums i Latvia - hun reist i høst og kommer hjem til våren. Hun jobbet for Project „Culture Space”, følg dem på Facebook. EVS dekker reise, opphold, mat, noe lommepenger, språkkurs og gir en unik mulighet til å leve i et annet land for opptill ett år. For unge 17-30 år.

"Oi som tiden flyr. Siden sist har jeg vært ganske mye opptatt. Jeg har vært på on-arrival trening, på ett hotell som heter Baltvilla. On-arrival treningen går ut på å finne mer ut av hva man vil med prosjektet samt å lære mer om f.eks youthpass, de ulike rollene til de ulike organisasjonene og møte andre frivillige rundt omkring i Latvia. Vi fikk også servert mye god mat. Og jeg badet i innsjøen ved midnatt, to netter på rad i slutten av september."

Hvert år har vi en internasjonal mulighetsuke. Workshops, info, mat og hyggelige folk her hele uka. Som regel med PIZZA&QUIZ når vi har kveldsåpent, kom du også, lær noe nytt og få en liten ettermiddagssnacks. Så dette vet vi mye om.

Vil du lære språk, bli kjent med en annen kultur og få venner fra andre land? Studier, jobb og frivillig arbeid i utlandet gir minner for livet, erfaringer og kunnskap som du ikke får her hjemme. UngInfo har oversikt over mulighetene som finnes hvis du vil ut i verden! Mulighetene er der, kom og snakk med oss. Du kan også sende en mail! UngInfo fungerer også som utsender for organisasjon Aktiv Ungdom i EU innen EVS (volontør tjeneste). Sjekk ut denne siden for å se hvilke EU-prosjekter som er ledig: 

Aktiv Ungdoms hovedbrosjyre kan du lese på nettet eller laste ned som PDF, klikk her. 


Fredskorpset
Fredskorpset Ung gir deg en unik mulighet til å være noe mer enn en backpacker. Gjennom utvekslingen kommer du tett innpå kultur og levemåte i et annet land. Du får kunnskap og nyttige erfaringer for resten av livet. Klikk for link.

Informasjon om utdanning i utlandet:
www.leonardodavinci.no
www.vennskap.no/spor
www.sts-education.no
www.studieguiden.no
www.studentum.no
www.afs.no

Frivillig arbeid i utlandet:
www.aktivungdom.eu
www.volunteerabroad.com
www.vennskap.no/spor
www.x-plore.no

Språkreiser og au pair:
www.sts-education.no
www.ef.no
www.aupair.com 
www.sprakreisebyraet.no
www.yfu.no
www.uwc.no
www.speak.no
www.ungdomsutveksling.rotary.no
www.into-utveksling.no/
www.gogecko.no

CISV er en internasjonal organisasjon som søker å utvikle menneskers evne til samarbeid gjennom effektiv kommunikasjon og lederferdigheter. Ved og oppfordre til respekt for kulturelle forskjeller og ved å utvikle selvinnstinkt, forbereder CISV sine medlemmer på å bli gode verdensborgere som kan påvirke verden til å bli et fredeligere sted å leve. Deltakerne utvikler egenskaper som gir dem evnen til å sette pris på å leke, leve og jobbe sammen med andre, uavhengig av deres kulturelle bakgrunn.CISV sin hjemme side finner du her. Leder i styret for CISV i Vestfold er Kari Anette Bremnes, og kan kontaktes på 91 90 00 96 og på mail vestfold@no.cisv.org

De tilbyr:
- Barneleir (11 år)
- Interchange (12-15 år)
- Summer Camp (14-15 år)
- Seminarleir (17-18 år)
- Youth meeting (12-19 år)
- IPP (international people's project) (19 år + )
- Mosaic (alle aldre)

Du kan også være med som frivillig, og bidra med din kompentanse og dine evner. Du kan få jobbrelevant og unik erfaring i en spennende internasjonal organisasjon.