Søk

Sex og samliv

Kondomer
Sexuell helse er et viktig og synlig tema ved UngInfo. Gratis kondomer finner du flere steder her hos oss. Det skal være lett å hente med seg noen ganske så diskret. Vi har mer info om seksuell helse sammen med kondomene. Kondomer er gratis, og er det eneste prevensjonsmiddelet som også beskytter mot kjønnsykdommerVi har også XL og Slimfit. 

FRI (LLH) har kontor og cafe i Tollbodgaten 17, tre etasjer over UngInfo
FRI Vestfold er ett lokallag i FRI, foreningen for kjønns-og seksualitetsmangfold (tidligere LLH) finner du på samme adresse som oss. Cafeen "Dont tell mama" åpen mandag og onsdag fra 18:00 - 22:00. LLH arbeider for likestilling, og mot alle former for diskriminering av homofile, lesbiske, bifile og transpersoner (lhbt-personer) i Norge og i resten av verden. Med LLh i huset får også vi på UngInfo nyttig informasjon og nyttige kontakter. UngInfo har som mål å spre god og riktig informasjon til våre besøkende - denne muligheten er nå enda bedre. Vil du vite mer om FRI? Se FRI Vestfolds hjemmeside her.

Helsesøster.
UngInfo er ingen Helsestasjon for ungdom, selv om vi har mye helseinfo, og vi deler ut kondomer gratis til alle ungdommer i Vestfold. Helsestasjonen finner du i Byfogdløkka tirsdag/onsdag fra 14:30 - 17:00, dette gjelder den interkommunale for Tønsberg, Tjøme, Nøtterøy, Stokke, Andbu og Re kommuner. 


Helsestasjon for ungdom har startet en svartjeneste pr. mail.
Send mail til unghelse@tonsberg.kommune.no og få svar fra helsesøster. Helsesøster svarer. Alle får svar, men spørmsmål av intim/personlig art vil ikke bli besvart i mail. Helsestasjon for ungdom er en interkommunal tjeneste for Tønsberg og nabokommunene. Du finner den åpen hver tirsdag fra 14:00 til 17:30. Gratis uten timebestilling for ungdom 13-20 år.
 

Sex og samliv handler om både kropp og følelser, og som ung kan man ha mange spørsmål knyttet til dette. Man kan føle usikkerhet, ha tanker eller bekymringer. Dersom du har spørsmål om sex og samliv er det hjelp å få! Det finnes klinikker du kan oppsøke, eller telefoner som du kan ringe anonymt.

Kors på Halsen er Røde kors sin telefon, nettsted, chat for unge opp til 18 år.
Finne dem på Facebook, se hjemmeside, se filmen deres eller ring og spør dem om noe. Hva som helst!
Det du har på hjertet svarer de på. Tlf: 800 333 21. Anonymt og gratis, telefonen er åpen alle hverdager fra 14:00 til 20:00. 

Sjekk ut Klara Klok sidene og/ellerSenter for ungdomshelse, samliv og seksulitet for mer informasjon om tema, eller kontakt helsestasjonen.
Du kan også f.eks.ta en quiz om forelskelseung.no om du vil. For mer helse-spørsmål klikk her for vår oversikt.

Voldtekt og overgrep - hvor tar du kontakt?
Legevakten, din fastlege, eller politiet formidler kontakt med teamet for Seksuelle overgrep i Vestfold.  Du blir satt i kontakt med SO-teamet innen en time! Det ytes blant annet bistand i forhold til smitteprøver, sporsikring og psykisk ivaretagelse av den voldsutsatte. Er du redd for smitte, ring legevakt og be om SO-teamet. Teamet har taushetsplikt og tilbudet er gratis, ingen egenandeler. Du bestemmer selv når og om politiet skal involveres, se video fra Oslo for å se mer om opplegget. Ved behov ring Tønsberg interkommunale legevakt: tlf 33 31 63 50, Sandefjord legevakt: tlf 33 45 67 00, Larvik og Lardal legevakt: tlf 33 18 58 00, Holmestand, Hof og Horten legevakt: 33 08 70 00, Svelvik og Sande hører til Drammen legevakt: 32 26 90 00.