Søk

Flytte hjemmefra

Noen flytter hjemmefra fordi de er nødt, enten fordi de ikke kan bo hjemme lengre, eller fordi skolen de skal gå på ligger langt unna foreldrenes bosted. Andre flytter hjemmefra for de selv ønsker det og føler det er på tide. De aller fleste leier en bolig en god stund etter at de har flyttet hjemmefra. Det er ofte mye dyrere å leie bolig i byer en på landet eller i mindre tettbygde strøk. Og prisen varierer ut fra hvor stor bolig du ønsker å leie. De tre vanligste alternativene for deg som skal flytte på hybel er å leie privat, leie gjennom studentsamskipnader og studenthus, eller bo i kollektiv.

Regn med at det koster fra ca 3500/4500,- kr/mnd for enkel hybel, mer for en leilighet. Så kommer strøm og telefon/internet/kabel-TV ved siden av. Mange hybler har strøm inkludert i prisen.

Har du egne møbler du kan ta med, er det som regel også en del billigere å leie en umøblert hybel. spør familie og venner om de har møbler stående på loft eller kjeller du kan overta eller låne. Det er mye som er gratis her i verden.

www.ung.no/flytte/ - Spørsmål og svar rundt dette og flytte for seg selv.

UngInfo har også en brosjyre for de som skal flytte for første gang. Og ønsker deg velkommen inn til en samtale, om du skulle trenge hjelp til noe eller lure på noe.

Klikk her for å finne brosjyrer for: PSYKISK HELSEJOBBSØKINGBOLIGJAKTFRIVILLIGHETOM UNGINFO
Senere vil vi legge ut våre undervisningsopplegg for samme tema her:  PSYKISK HELSE, JOBBSØKING, BOLIGJAKT, FRIVILLIGHET