Søk

 

Velkommen.

 

Europeisk ungdomsuke 2017.
Hvert år har vi en internasjonal mulighetsuke. Europeisk Ungdomsuke nå fra 4. til 11. mai. Workshops, info, mat og hyggelige folk her hele uka. Vi vil lage et stort bilde som viser glede, vennskap og hva du forbinder med oss her. Det blir PIZZA&QUIZ når vi har kveldsåpent, kom du også, lær noe nytt og få en liten ettermiddagssnacks. 

Knarresmed

er et prosjekt som har som mål å skape åpne møteplasser for vikingungdommer mellom 13-20 år, i samarbeid med Oseberg båtlag. Hver torsdag ettermiddag kommer de hit til UngInfo og spiller HNEFATAFL (bare prøv å uttal det), et slags ur-sjakk fra vikingtida. Velkommen ombord. Sjekk ut KNARRESMED på Facebook.

Vi har alltid fokus på jobb, CV og søknader. 
Sommerjobb er noe du bør starte å se på snart. Tusenfryd hadde første søknadsfrist for sommerjobb 31. januar. 

Vi har alltid fokus på bolig og hybel. 
Sjekk også ut boligskolen til Kirkens bymisjon, for une vokse over 18 år. Vår egen brosjyrer har blitt godt brukt side vi lagde den i 2010. Det er mer med å bo enn det kan se ut til. Koster mye - krever endel - gir stor frihet! Se vår brosjyre her for deg på BOLIGJAKT 

Oppdag noe nytt på UngInfo. Les her om hvem som kommer til oss og presenterer segFølg oss på Face og se oppdateringer der. Du er superfantastisk! 

Åpent tirsdag til torsdag kl 12.30 - 19:00, fredag fra 12:30 til 15:30.
(NB! redusert åpningstid i ferier). Som regel har vi åpen dør når vi er tilstede, så det er oftere åpent enn åpningstidene tilsier. UngInfo er etablert av Tønsberg kommune og drives i samarbeid med Barne- og ungdomsrådet i Vestfold.  Vi har mye info om alt mulig. Sjekk for eksempel dette:

Selvhjelpsgruppe?
Noen har gode venner eller familie de kan snakke med. For andre kan en selvhjelpsgruppe være en fin arena for samtalen. Her møter du andre mennesker som skjønner hva du sliter med og som også ønsker å gjøre noe for å mestre livet sitt bedre. "Se film her. Selvhjelp Norge starter med grupper for ungdom, les mer her. Du kan komme innom oss på UngInfo - vi vet mer om det og kjenner de som driver dette i Vestfold. Fylkeskontakt for Selvhjelp Norge er Anne Grete Tandberg, annegrete@selvhjelp.no, telefon 483 56 038, adresse Storgata 33, 3126 Tønsberg

Selvhjelp Norge kommer hit for temakveld en gang snart (mars/april 2017)

Tidligere temakvelder:

17 november var vi med på konferanse i Tønsberg om ungdom, medvirkning og radikalisering.
Unge fra hele Vestfold deltok, sammen med folk som jobber med skole, ungdom, medvirkning og kriminalitet. Det vi tenker om dette nå er igrunn at folk må sees og høres, noen må lytte til barn og ungdom. Loven sier det, barnekonvensjonen artikkel 12 er helt klar. Om ekstrem radikalisering så sier ekspertene at de fleste ekstreme først blir inkludert i et fellesskap, deretter radikalisert. Det betyr at å havne i ekstrem radikalisering handler om å oppleve å bli utestengt. Vi trenger gode møteplasser, inkluderende skoler og gode fritidsklubber, utekontakter, forebyggende politi, arbeidsplasser og allt annet som er med på å gjøre livet OK for folk flest. Så er det en ny offentlig hjemmeside som sier mye mer, sjekk ut utveier.no om du er bekymret eller nysgjerrig. Vi her ved UngInfo/VBUR trenger innspill fra deg og dine venner om dette; hva tenker vi om radikalisering, hva tenker vi om medvirkning? Følg oss, eller bare kom innom og si fra - vi er her for å høre på deg :)

Torsdag 13.08.15 og Torsdag 20.08.15 er det klart for utstilling SPRAYPAINT
Her i bakgården her på UngInfo Vestfold. (Visavis plan B) Her vil du ha mulighet for å gjøre et kupp, og skaffe deg et bilde ingen andre har! NB! De fleste billedene er laget her på UngInfo rett før sommeren. Klokkeslett er 15.00-19.00! Velkommen! På åpningsdagen har vi forfriskninger i glass med høy stett :)

Sacepaint på UngInfo 28. mai og 4. juni

Hei alle sammen! Torsdag 28. mai og torsdag 4. juni har vi SPACEPAINT i bakgården. Alle får prøve hvis de vil. Thomas guider oss. Noen steker vafler. Dette blir veldig bra, og her på UngInfo er du alltid velkommen.  Du finner noen bilder her på siden, eller sjekk billedarkrivet til Tomas på facebook
 
Europeisk Ungdomsuke
sist i mai og først i juni hadde vi fokus på Europeiske muligheter. Mest om Aktiv Ungdoms internasjonale program. Se Quasimodo sin Flashmob fra uka. 


Kors på halsen trenger deg som er mellom 14 og 16 år til sitt ekspertpanel.
Møt andre ungdomseksperter 6 ganger i året i Oslo. Alt dekkes, spør oss på UngInfo om dette. Vi vet mer om det. Vi hadde besøk av dem, vi anbefaler alle å kjenne dem. Finn dem på Facebook, se hjemmeside, se filmen deres eller ring og spør dem om noe. Hva som helst! Det du har på hjertet svarer de på. Tlf: 800 333 21. Anonymt og gratis, telefonen er åpen alle hverdager fra 14:00 til 20:00.

Torsdag 26 mars hadde vi vaffel som tema. 
25 mars er den Eruropeiske Vaffeldagen. Vi markerte med vaffel  -og testet ut ulike "pålegg".


"Styggen på ryggen" torsdag 19. mars
Temakveld om Tankevirius. Ann Mary Tjensvoll har jobbet flere steder, også ved Utekontakten i Tønsberg. Denne torsdagen tok hun for seg vanlige "tankevirius" og hvordan vi kan holde disse unna. "Tankevirius" er tittelen på en liten og nyttig bok av Hanne H. Brorson. Les om den i Tidskrift for norsk Psykologforening hvor den får bra omtale; lett å lese, lett å kjenne seg igjen i og lett å finne måter å holde tankevirus unna. Kom innom og spør oss om tankevirus så snakker vi med deg om det, eller hjelper deg med å finne noen å snakke med.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne var her på UngInfo/Ungdomskontoret idag mandag 23. februar.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne har ansvaret for barn og unges oppvekst- og levekår, familie og samliv, kjønnslikestilling, antidiskriminering, forbrukerinteresser og integrering av innvandrere. Vi hadde gleden av å vise hva ungdomskontoret i Tønsberg driver med overfor en interessert minister. Takk for besøket Solveig Horne. Se Tønsberg Blad om saken. 

Torsdag 29 januar og torsdag 5 februar hadde vi fokus på jobb, CV, søknad.
Litt enkelt å spise. Så fortsetter vi neste uke med besøk fra Fagforbundet som tar for seg ungdoms rettigheter i arbeidslivet (det blir torsdag 5. feb. Åpent til 20:00 - du er velkommen!

Temakveld 22 januar fra kl 17:00 om rus og rusmidler.
Utekontakten i Tønsberg var på UngInfo torsdag 22 januar. De hadde en innledning kl 17:15, så var det mat og prat ved bordene her. Litt om alt, og litt om rus og rusmidler, rus i vennegjenger, rus i familier, rusbruk og ungdomstid. På UngInfo, og hos Utekontakten er det alltid rom for alle spørsmål. 

Gaming på UngInfo onsdag 17. des
Vi satte opp lerret og projektor siste onsdag før jul. Litt prat om gaming, litt mat, litt konkrurranse, litt premier, og masse bra folk. I tillegg til å prøve Wii U Mario så finner du her mer ut om hva gaming er og kan være for deg. Dette gjør vi gjerne en gang til :)

Landsforeningen for barnevernsbarn var her onsdag 3. desember. 
Det er en del som lurer på hva Lfb egentlig gjør og hvordan vi jobber. Som mange vet er Lfb en organisasjon for de som er eller har vært under barnevernet, det vil si at alle i styret har egne erfaring fra barnevernet. Lfb er en medlems- og interesseorganisasjon som jobber for barn og unges rettigheter i møte med barnevernet, samt for å endre stereotype holdninger til barnevernet og barnevernsbarn. Lfb har vært her, vi vet endel om dem. Kom innom og spør oss om noe :)

Kors på Halsen var her onsdag 19. november. Dette er Røde kors sin telefon, nettsted, chat for unge opp til 18 år. 
Finn dem på Facebook, se hjemmeside, se filmen deres eller ring og spør dem om noe. Hva som helst!
Det du har på hjertet svarer de på. Tlf: 800 333 21. Anonymt og gratis, telefonen er åpen alle hverdager fra 14:00 til 20:00. 

Tar du brudd på barns rettigheter personlig?
Press er den eneste ungdomsorganisasjonen i Norge som kun jobber for barns rettigheter. Vår visjon er en verden der barns rettigheter er innfridd i henhold til FNs barnekonvensjon, noe vi jobber for gjennom politisk påvirkning, informasjonsspredning og aksjoner. Under politikk og kampanjer kan du lese mer om våre kampsaker, og hvordan vi griper dem an. ble stiftet i 1995, som Redd Barnas ungdomsorganisasjon, og ble en selvstendig organisasjon i år 2000. Vi har hovedkontor i Oslo, og lokallag i hele landet. Nystartet i Tønsberg nå. Treff oss på UngInfo her i Tollbodgaten hver torsdag fram til jul. Ha en fin dag :)

Er MOTIVASJON noe du finner på, noe du låner?
Eller er det bare noe som kommer ramlende inn i hodet på deg? Trenger vi hjelp med motivasjonen? Bli med oss å finn ut av dette på onsdager fremover her på UngInfo. Vi har temakvelder, sist onsdag var NAV her, neste onsdag kommer Røde kors hjelpetelefon Kors På Halsen hit. Fortell oss hvem som bør bli invitert.

UngInfo er etablert av Tønsberg kommune og drives i samarbeid med Barne- og ungdomsrådet i Vestfold

UngInfo har siden 2009 holdt til på Farmandstredet i 3.etg. Farmandstredet skriver dette om oss i sitt kundemagasin, se link
vi har nå åpnet i nye lokaler i Tollbodgaten 17 i Tønsberg, på gateplan i et hyggelig kontor sammen med Ungdomskontoret i Tønsberg.

Natur og Ungdom kommer til UngInfo og VBUR en onsdag om ikke lenge.
Kom hit og møt dem og se hva de driver med, eller les mer om Natur og Ungdom Vestfold her.

    

Ung i Vestfold konferansen 2014.

Læringsmiljøet er hele skolens ansvar – hvordan kan vi alle være med på å bedre læringsmiljøet og dermed bidra til å styrke unges psykiske helse? Da har vi gleden av å kunne invitere inn til årets store Ung i Vestfoldkonferanse på Hotel Klubben i TønsbergMålet med konferansen er å samle mange ungdommer, og nesten like mange voksne som innehar ulike roller rundt disse i opplæringsløpet – rektorer, lærere/instruktører, rådgivere, helsesøstre, PPT med flere, og skape en litt annerledes og dynamisk konferanse! Vi sikrer alle ungdomsskoler plass til to elever i tillegg til rektor, og minimum én elev fra hver av de videregånde skolene samt rektor. Det blir et førstemann til mølla-prinsipp ut over dette, men med en forutsetning at de ulike yrkesgruppene er vel representert for å skape bredde. UngInfo vil ha med en egen gruppe, så meld deg på til Solveig her på UngInfo. Dette er gratis og klokt for deg som er 13 - ca 22 år, og som tenker noe om skoletrivsel.

Arrangør er Fylkeselevrådet i Vestfold fylkeskommune. Direkte påmelding her.

Temadag/kveld annenhver torsdag fra 16:00 - 19:00. 

Annenhver torsdag vil UngInfo arrangere TEMA-dag. Vi får besøk av organisasjoner, presenerer enkelte tema, ser å oppsett for CV og søknad, hjelper deg med å spore opp arbeid, øver på intervju eller annet som er nødvendig. Du kan følge oss mer på Facebook. NB! Her trenger vi innspill fra deg. Vi kan sette opp det tema du ønsker.

Kan du kjøpe det? Kan du få det? Kan du gi noen MOTIVASJON i gave? Bli med oss å finn ut av dette på onsdager fremover, åpent til kl 20:00.

Natur og Ungdom Vestfold har åpent møte på UngInfo onsdag 5. nov kl 17:00
Natur og Ungdom kommer til UngInfo og VBUR onsdag 5 november. Kom hit og møt dem kl 17:00 

Hasjavenningskurs
Utekontakten i Tønsberg driver jevnlig hasjavenningskurs over 8 uker. Neste kurs annonseres senere. Med velværetilbud. Frivillig for unge 16 - 23 år. For informasjon kontakt Utekontakten i Tønsberg, 46 90 62 28. Kurset er taushetsbelagt.

Vestfold har mye og by på av aktiviterer, både for deg som ungdom, familer og for en vennegjeng. 

Dette er noen av tilbudene i Vestfold. Er det noe du ikke finner, enten det er sport, kunst, kultur eller hva som helst. Ta en tur innom, så kan vi hjelpe deg å finne den aktivitet som passer for deg!

btv.kulturnett.no - God oversikt over kulturelle innslag i Vestfold.

www.visitvestfold.com - Oversikt over aktiviteter i Vestfold.

www.aktiviteterforbarn.no - Aktiviteter for barn og voksne.

www.skjeravestfold.no - Hva som skjer i Vestfold.

Larvik Skatehall. Det koster 50 kroner for å bli medlem av klubben. Inngang: 20,- kroner pr. gang for medlemmer og 40,- for dem som ikke er medlem av klubben. Man kan også kjøpe årskort som koster 400,- , da blir det 450,- for medlemskap og årskort.
Åpent: Man-ons-fredag: 17:00 - 21:00. Lørdag: 14:00 - 20:00. Søndag: 14:00 - 19:00. Søndag: fra kl 19:00 for de som er 20+.
Følg med på skateklubben på facebook så får du oppdateringer.

UngInfo er din ladestasjon for phones/tablets.  Nettkafe og trådløst. Gratis kondomer. Velkommen!